Räkna på husbilslån 2023


Listan över husbilslån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senaste 2023-12-06.
Husbilslån 2023:
Innehåller annonslänkar
Husbilslån Enklare
 • Husbilslån utan kontantinsats: Ja!
 • Med 20% kontantinsats: Nej!
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29.27%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Jämför upp till 39 lån till husbil!
 • Endast en kreditupplysning
Jämför husbilslån →

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Uppdaterat 2022-05-25.


Räkna på husbilslån bör du göra innan du bestämmer dig. Att bara gå in hos en handlar och ta deras avbetalnings alterantiv kan kosta dig mycket pengar. Du bör självklart se om det finns något bättre och billigare alterantiv för dig. Du bör även göra en kalkyl på ägandet av husbilen. Så den inte blir mycket dyrare än vad du tänkt dig och att du helt enkelt måste sälja den av den anledningen sen. När man ser hur få mil några nya husbilar gått så undrar man hur ofta det blir så. Kanske räknar man inte med vägskatten, försäkringen eller bränslet? Så jämför alltså inte bara lånet utan även för ägandet i övrigt. Har du råd eller inte? Är det värt pengarna?

Räkna på husbilslån med husbilen som säkerhet eller inte

Se även till att jämföra både lån med husbilen som säkerhet och privat där du inte lämnar husbilen som säkerhet. Vilket av dessa passar dig bäst och vilket har bäst villkor och ränta? Mycket beror på vilken husbil du ska köpa. Det vill säga vilken priskategori den är i och hur gammal den är. Samt hur mycket du kan tänka dig att lägga in i kontantinsats.

Jämför alltid den effektiva räntan när du ska räkna på lån till husbil

Precis som med vilket annat lån som helst så måste du se till att jämföra den effektiva räntan. Det vill säga den som även tar med andra lånekostnader utöver räntan. Det kan till exempel vara faktura-avgifter och uppläggningsavgifter. Då får du en mer rättvis bild av vad lånen kostar och kan enklare jämföra.

Sammanfattning av Räkna på husbilslån 2023

Sammanfattningsvis är det viktigt att räkna på husbilslån innan du köper en husbil. Tänk på din budget, räntesatser, återbetalningstid, kontantinsats och övriga kostnader. Jämför lån från olika långivare och välj det som passar dig bäst. Läs låneavtalet noggrant och se till att betala av lånet i tid för att undvika extraavgifter. Med en noggrann planering och budget kan du köpa din drömhusbil på ett tryggt och ansvarsfullt sätt.

Med Räkna på husbilslån försöker vi guida dig till hur du kan börja jämföra lån för att köpa en husbil. Oavsett om du väljer att lämna husbilen som säkerhet för lånet eller om du väljer att ta ett lån utan säkerhet för lånet. Vi försöker lista många låneförmedlare för att du ska kunna jämföra lån så enkelt som möjligt och hitta det bästa husbillånet för just dig.

Att köpa en husbil kan vara ett spännande steg för att upptäcka nya platser och resmål. Men innan du köper din drömhusbil är det viktigt att räkna på kostnaderna och förstå vad du behöver betala tillbaka för husbilslånet. Här är några saker att tänka på när du räknar på husbilslån:

 1. Sätt en budget: Innan du söker efter en husbil är det viktigt att sätta en realistisk budget. Tänk på vad du har råd med att betala varje månad och hur mycket du är villig att lägga totalt sett. Se till att budgeten inkluderar inte bara priset på husbilen, utan också försäkring, underhåll och andra kostnader som kan uppstå.
 2. Ränta och återbetalningstid: När du har bestämt din budget är det dags att kolla på räntesatser och återbetalningstid. Ju längre återbetalningstiden är, desto lägre blir dina månatliga betalningar, men du kommer att betala mer i ränta totalt sett. Tänk på vad som fungerar bäst för dig och din ekonomiska situation.
 3. Kontantinsats: Att betala en kontantinsats kan minska dina månatliga betalningar och ge dig mer flexibilitet med lånet. Lämnar du husbilen som säkerhet behöver du ofta minst 20% av husbilens totala pris, tar du ett privatlån kan du låna upp till 100%.
 4. Övriga kostnader: Tänk på att köpa en husbil innebär mer än bara att betala tillbaka husbilslånet. Det tillkommer också försäkringskostnader, underhållskostnader och bränslekostnader. Tänk på alla dessa kostnader när du planerar din budget. Glöm inte kostnaden för campingar och ställplatser också. Samt vart ska husvagnen stå när den inte används och vad kostar det?
 5. Lån från olika långivare: Innan du tar husbilslån, se till att jämföra lån från olika långivare. Kolla på räntesatser och villkor för att hitta det bästa erbjudandet för dig. Kom också ihåg att läsa igenom avtalet noggrant innan du undertecknar det.
 6. Tänk på framtiden: Innan du tar husbilslån, tänk på dina framtidsutsikter. Tänk på om du har en stabil ekonomisk situation och om du kan hantera lånet i framtiden. Du vill inte behöva sälja din husbil i panik för att du inte klarar av kostanderna.
 7. Försäkring: Se till att du har rätt försäkring för din husbil. Kolla med olika försäkringsbolag för att hitta det bästa erbjudandet för dig. Tänk på att försäkringskostnaden kan variera beroende på husbilens ålder och skick.

Att räkna på husbilslån är viktigt för att du ska kunna köpa en husbil som passar dina behov och din budget. Se till att du har koll på räntesatser, återbetalningstid, kontantinsats och övriga kostnader. Jämför lån från olika långivare och tänk på att försäkring och underhåll också är kostnader att ta hänsyn till. Genom att planera och räkna på husbilslån kan du vara säkrare på att du väljer ett lån som passar dig och din ekonomiska situation så bra som möjligt.

När du väl har hittat ett lån som passar dig och din budget är det viktigt att du läser igenom låneavtalet noggrant. Se till att du förstår alla villkor och kostnader innan du skriver under. Tänk också på att betala av lånet i tid för att undvika eventuella extraavgifter.

När du har tagit husbilslånet är det också viktigt att du fortsätter att räkna på dina kostnader och budget. Ha koll på din ekonomiska situation och se till att du kan hantera dina månatliga betalningar. Om du upptäcker att dina kostnader ökar eller din ekonomiska situation förändras kan det vara bra att ta kontakt med långivaren för att diskutera nya betalningsplaner eller lösningar.