Det här måste du tänka på när du ska köpa markis till husbilen


Listan över husbilslån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senaste 2023-10-03.
Husbilslån 2023:
Innehåller annonslänkar
Lendo husbilslån
  • Husbilslån utan kontantinsats: Ja!
  • Husbilslån med 20% kontantinsats: Nej!
  • Belopp: 10000kr - 600.000kr
  • Ränta: 2,95% - 29,95%
  • Löptid: 1år - 15år
  • Jämför upp till 40 lån till husbil
  • Funnits sedan 2007
Jämför husbilslån »

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6.90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-. Individuell ränta varierar. Uppdaterat 2021-03-11.


Markisen är en central del av din husbilsupplevelse. Den erbjuder skugga och skydd från väder och vind, vilket gör din resa mer bekväm och njutbar. Här är några saker att tänka på när du köper en markis till din husbil.

Material

Materialvalet påverkar markisens hållbarhet, vikt och prestanda. Vinylmarkiser är vanligtvis mer hållbara och vattentäta, men kan vara tyngre. Akryl eller tygmarkiser är ofta lättare, men kanske inte lika resistenta mot regn och vind.

Skydd och tillbehör

Vissa markiser kommer med extra skydd för att öka livslängden på markisen, som ett markisskydd som skyddar tyget när det är infällt. Det kan också vara värt att överväga tillbehör som vindskydd och sidopaneler för extra skydd och privatliv.

Mekanism

Det finns manuella och motoriserade markiser. Manuella markiser är vanligtvis billigare och behöver ingen strömförsörjning, men kan kräva mer arbete att sätta upp och ta ner. Motoriserade markiser är bekvämare men dyrare och kräver elektrisk strömförsörjning.

Storlek och passform

Först och främst är det viktigt att markisen passar din husbil. Mät längden och höjden på husbilen där markisen ska fästas för att försäkra dig om att du köper rätt storlek. Om du är osäker, rådfråga en expert eller leverantören.

Installation

Tänk på hur markisen kommer att installeras. Många husbilsmarkiser kan monteras själv, men vissa kan kräva professionell installation. Se till att du har rätt verktyg och kompetens för att installera markisen, eller budgetera för kostnaden för professionell installation.

Kostnad

Priset på markiser varierar mycket beroende på storlek, material och funktioner. Det är viktigt att tänka på din budget och vad du är villig att betala för kvalitet och bekvämlighet.

Garanti och service

Titta på vilken typ av garanti och service som erbjuds av tillverkaren eller leverantören. En god garanti och tillgänglig kundservice kan ge dig lugn och trygghet vid ditt köp.

Att köpa en markis till din husbil kan verka komplicerat, men med lite forskning och planering kan du hitta den perfekta markisen för dina behov. Ta din tid, jämför alternativ och glöm inte att njuta av processen!