Husbilar till salu – En guide


Listan över husbilslån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senaste 2023-12-06.
Husbilslån 2023:
Innehåller annonslänkar
Husbilslån Enklare
  • Husbilslån utan kontantinsats: Ja!
  • Med 20% kontantinsats: Nej!
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Ränta: 2,95% - 29.27%
  • Löptid: 1år - 20år
  • Jämför upp till 39 lån till husbil!
  • Endast en kreditupplysning
Jämför husbilslån →

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Uppdaterat 2022-05-25.


Husbilar till salu? Att finna en husbil som uppfyller alla dina behov och önskemål kan vara en spännande, men också ganska så utmanande uppgift. Det finns en mängd alternativ tillgängliga, och marknaden för husbilar är bred med en mängd olika modeller, storlekar och prisklasser. Innan du dyker ner i jakten på din drömhusbil, är det viktigt att vara välinformerad och förberedd på vad det är du ska jämföra och vad du vill ha. Vilka krav du ställer. Det kommer inte bara att underlätta sökprocessen utan också säkerställa att du gör ett välgrundat val som du kommer att vara nöjd med i många år framöver. Sedan gäller det att känna till fler ställen än Blocket att leta efter.

Ekonomisk planering

Din budget kommer att spela en avgörande roll i ditt val av husbil. Det är därför viktigt att ha en klar bild av din ekonomi innan du börjar leta. Ta reda på de genomsnittliga priserna för de modeller du är intresserad av och se till att räkna in kostnader för försäkring, skatt, underhåll och eventuella finansieringskostnader. Om du köper en begagnad husbil, var beredd att kanske behöva lägga pengar på reparationer och uppgraderingar.

Förberedelse och forskning innan du ska köpa husbil

Ett av de viktigaste stegen i att köpa husbil är att vara noggrant förberedd. Börja med att undersöka vilken typ av husbil som bäst passar dina behov. Tänk på faktorer som storlek, bekvämligheter, bränsleeffektivitet och budget. Besök husbilsmässor, utforska online-forum och läs recensioner för att få en känsla av vad som finns tillgängligt på marknaden. Det är också klokt att skapa en checklista över vad du söker i en husbil, vilket kommer att göra sökprocessen mer fokuserad och effektiv. Behöver du till exempel kunna gå på toa och duscha? Eller är prio istället större utrymme?

Hitta husbilar till salu

Det finns flera plattformar där du kan hitta husbilar till salu, inklusive online-marknadsplatser, auktionsplatser, husbilsåterförsäljare och privatförsäljning. Varje plattform har sina för- och nackdelar. Det är rekommenderat att utnyttja flera olika källor för att få en övergripande bild av utbudet. Vi kommer uppdatera med en lista och karta här så småingom.

Besiktning och provtagning

När du har hittat en eller flera potentiella husbilar, är det dags att göra en närmare inspektion. Se till att granska husbilens skick noga, inklusive motor, chassi, interiör och alla inbyggda system. Om möjligt, anlita en expert för att göra en professionell besiktning. Ta också husbilen på en provkörning för att känna på hur den är att köra, hur den svarar på olika vägförhållanden och om den uppfyller dina förväntningar.

Förhandling och Köp

Sista steget i processen är att förhandla priset och slutföra köpet. Var inte rädd för att förhandla – det är en normal del av köpprocessen. Om du känner dig osäker eller om husbilen inte uppfyller dina standarder så bör du titta vidare efter någon annan husbil istället. När du är nöjd, se till att alla dokument är i ordning och att du förstår alla villkor innan du skriver under.

Att hitta den perfekta husbilen kräver tid, tålamod och noggrann forskning. Genom att vara väl förberedd, vetgirig och noggrann kan du göra en klok investering som kommer att berika dina resor och äventyr i många år framöver. För det är väl det livet handlar om – äventyr? Se detta som en möjlighet att lära känna husbilslivet innan du köper, så att ditt val inte bara baseras på kostnaden, utan även på livsstilen som följer med att äga en husbil. Det kan också göra att du kan tackla eventuella problem med husbil bättre i framtiden då du redan är påläst.

Om guiden Husbilar till salu

Vi på Husbilslån och skapat guiden Husbilar till salu för att försöka tipsa våra besökare att hitta fler platser än Blocket att leta nya och begagnade husbilar på. Det finns nämligen betydligt fler än så och genom att leta på flera ställen kan du förmodligen få ett bättre pris på just den husbilen som du söker efter och vill köpa. Sedan försöker vi tipsa om vad det är man ska jämföra när man ska köpa husbil och håller på att kolla efter en onlien på nätet. Men kom ihåg att alltid be om att få se husbilen i person och genomföra en grundlig inspektion innan köp. Aldrig någonsin betala för något osett.