Checklista inför vinterförvaring av husbil


Listan över husbilslån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senaste 2023-10-03.
Husbilslån 2023:
Innehåller annonslänkar
Lendo husbilslån
  • Husbilslån utan kontantinsats: Ja!
  • Husbilslån med 20% kontantinsats: Nej!
  • Belopp: 10000kr - 600.000kr
  • Ränta: 2,95% - 29,95%
  • Löptid: 1år - 15år
  • Jämför upp till 40 lån till husbil
  • Funnits sedan 2007
Jämför husbilslån »

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6.90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-. Individuell ränta varierar. Uppdaterat 2021-03-11.


Checklista inför vinterförvaring av husbil har vi satt ihop här. En guide med saker att tänka på när man ställer undan husbilen för vinterförvaring. För när vintern närmar sig är det dags att tänka på hur man bäst ställer undan sin husbil för att säkerställa att den är i bästa möjliga skick inför nästa säsong. Här är några steg att följa för en trygg vinterförvaring:

Rengöring

Starta med att ge din husbil en ordentlig rengöring, både in- och utvändigt. Det förhindrar att smuts och skräp bidrar till korrosion eller skador under vintermånaderna. Se till att använda skonsamma medel som inte förstör husbilens eventuella fogar.

Tomma och rengör vattensystemet

För att undvika att vatten fryser och skadar rören, töm hela vattensystemet, inklusive varmvattenberedaren. Töm och rengör även avloppstankarna. Det finns bland annat smidiga tabletter som man stoppar i tankarna tillsammans med vatten och låter verka för att sedan dömma.

Batteriunderhåll

Koppla ur batteriet och förvara det på en torr plats där temperaturen inte sjunker för lågt. Ladda batteriet ungefär en gång i månaden för att hålla det i bästa skick.

Skydda mot fukt

Placera ut fuktabsorbenter eller avfuktare i husbilen för att undvika mögel och dålig lukt. God ventilation är också viktigt.

Kontrollera däcken

Om husbilen står stilla under en längre tid kan däcken ta skada. Överväg att lyfta upp husbilen eller, om det inte är möjligt, flytta den lite då och då. Kontrollera även däckens lufttryck och fyll på vid behov.

Skydda mot skadedjur

Se till att alla fönster, ventiler och öppningar är väl förslutna för att hindra små skadedjur från att ta sig in. Du kan även placera ut fällor vid behov. Men inte fällor som lockar in mössen.

Gasoltuberna

För att minska risken för läckage, se till att gasoltuberna är stängda och kopplade från systemet.

Skydda mot inbrott

Även om din husbil står undanlagd, kan den vara en frestelse för tjuven. Speciellt gasoltuberna är populära att ta. Se till att alla dörrar och fönster är låsta och överväg ett larm eller en övervakningskamera.

Med dessa steg kan du känna dig trygg med att din husbil är väl förberedd för vinterförvaring. Se fram emot nästa säsong med vetskapen om att din husbil är i toppskick!