Begagnade husbilar – Köpa begagnad husbil 2023


Listan över husbilslån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senaste 2023-10-03.
Husbilslån 2023:
Innehåller annonslänkar
Lendo husbilslån
 • Husbilslån utan kontantinsats: Ja!
 • Husbilslån med 20% kontantinsats: Nej!
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,95%
 • Löptid: 1år - 15år
 • Jämför upp till 40 lån till husbil
 • Funnits sedan 2007
Jämför husbilslån »

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6.90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-. Individuell ränta varierar. Uppdaterat 2021-03-11.


Begagnade husbilar är våran guide för dig som planerar att köpa en begagnad husbil. Att köpa en begagnad husbil kan vara ett ekonomiskt alternativ till en sprillans ny. Det finns dock många aspekter att tänka på när man väljer att köpa begagnat. I denna guide delar vi med oss av experttips och råd för att hjälpa dig att hitta den perfekta husbilen för dina behov. Vi får även med tips på vart du kan leta efter intressanta objekt.

Innehåll:

 • Klassiska ställen att hitta en begagnad husbil på
 • Hur du hittar begagnade husbilar till salu
 • Viktiga aspekter att tänka på vid köp
 • Tips när du ska köpa begagnad husbil
 • Hitta den perfekta begagnade husbilen

Klassiska ställen att hitta en begagnad husbil på

Som vi nämnde i stycken är ovan så finns ju de fklasista webbplatserna för att hitta en begagnad husbil. Men vilka finns det då? För det finns ju fler än klassiska Blocket. Här följer några tips:

 • Blocket – Behöver nog ingen djupare beskrivning
 • Bytbil – En populär sida för alla typer av fordon, inklusive husbilar. Här kan man enkelt filtrera sökningen efter just husbilar.
 • Tradera – Brukar ofta vara billiga objekt.

Hur du hittar begagnade husbilar till salu

Förutom populära plattformar som Blocket finns det flera andra kanaler att utforska när man letar efter begagnade husbilar. Det är viktigt att bredda sin sökning för att hitta de bästa erbjudandena.

Viktiga aspekter att tänka på vid köp

En husbil är mer komplicerad än en standardbil. Tänk på att inspektera sömmar eftersom dessa kan vara känsliga för läckage, speciellt om den tidigare ägaren inte skött om dem ordentligt. Trots vanliga missuppfattningar är dessa sömmar inte lika robusta som man kan tänka sig. Det är avgörande att utföra ett fukttest innan köp, eftersom fuktskador kan medföra dyra reparationer.

Tips när du ska köpa begagnad husbil

För att hitta din drömhusbil, är det viktigt att du jämför olika alternativ. Informera dig om husbilar och camping i allmänhet för att ta ett välgrundat beslut. Ett köp av husbil är en stor investering, så ta dig tid att läsa på och jämför. Och glöm inte att dela med dig av dina egna erfarenheter och tips med andra!

Hitta den perfekta begagnade husbilen

När du letar efter en begagnad husbil finns det flera platser du kan utforska. Först och främst, webbplatser som Blocket är populära plattformar där många säljare listar sina husbilar. Här tänkte vi tipsa om sådana platser för att du ska vidka ditt sökande:

Men det finns även specialiserade webbplatser och forum dedikerade enbart till husbilar där medlemmar både säljer och delar med sig av sina erfarenheter. Ibland efter märken så om du till exempel söker efter en Adria så kan du leta efter ett sådant forum för att se om du kan hitta ett objekt där.

Mässor och utställningar för husbilar och camping kan också vara guldgruvor. Där kan du inte bara se husbilar till salu men även nätverka med entusiaster som kan ha insiderinformation om kommande försäljningar.

Lokala tidningar och anslagstavlor i stormarknader kan ibland ha annonser från äldre personer som inte använder internet för att sälja.

Slutligen, glöm inte att kolla med husbilsåterförsäljare. Även om de huvudsakligen säljer nya husbilar, kan de också ha några begagnade modeller eller känna till någon som vill sälja. Alla behöver inte finnas på Blocket för tillfället så det finns chans att vara först på bollen innan husbilen har kommit ut till försäljning om du har tur.