7 viktigaste saker att tänka på som husbilsägare


Listan över husbilslån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senaste 2023-10-03.
Husbilslån 2023:
Innehåller annonslänkar
Lendo husbilslån
 • Husbilslån utan kontantinsats: Ja!
 • Husbilslån med 20% kontantinsats: Nej!
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,95%
 • Löptid: 1år - 15år
 • Jämför upp till 40 lån till husbil
 • Funnits sedan 2007
Jämför husbilslån »

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6.90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-. Individuell ränta varierar. Uppdaterat 2021-03-11.


Att äga en husbil kan vara en fantastisk upplevelse. Du har friheten att resa till platser som du annars kanske aldrig skulle ha besökt, och du har möjligheten att uppleva naturen på ett helt nytt sätt. Men som med allt annat som kräver ansvar och planering, finns det viktiga saker som du som husbilsägare bör tänka på för att ha en säker och bekväm resa. Nedan följer några tips som kan vara till hjälp.

Viktiga tips för att tänka på som husbilsägare:

 1. Planering och förberedelse – Precis som med husvagnar är det viktigt att du planerar och förbereder dig i förväg när du ska resa med din husbil. Detta inkluderar allt från ruttplanering till att se till att du har tillräckligt med förnödenheter och att du vet var du kan tanka och fylla på vatten under resan.
 2. Ekonomi – Att äga och resa med en husbil kan vara en dyr affär. Det är viktigt att du har en klar bild av kostnaderna och att du planerar din ekonomi på ett förnuftigt sätt. Se till att du förstår de olika kostnaderna som är associerade med att äga en husbil, inklusive bränsle, underhåll, reparationer och försäkringar.
 3. Campingplatser – När du reser med din husbil är campingplatserna en viktig faktor att tänka på. Se till att du planerar dina stopp i förväg och att du har koll på var de olika campingplatserna finns. Du bör också tänka på att boka din plats i förväg, särskilt under högsäsong.
 4. Säkerhet – Säkerhet är alltid en prioritet när du reser med en husbil. Se till att du har ordentliga säkerhetsbälten och att de är korrekt monterade. Du bör också tänka på att inte överbelasta husbilen, då detta kan påverka dess stabilitet och säkerhet.
 5. Miljö – Att resa med en husbil innebär också att du måste tänka på miljön. Se till att du alltid följer lokala miljöregler, att du inte lämnar något skräp efter dig och att du respekterar naturen och dess djurliv.
 6. Vädret – Vädret kan påverka din husbilsresa på olika sätt. Se till att du alltid tar hänsyn till vädret och planerar din resa så att du undviker dåligt väder eller farliga vägförhållanden. Se också till att du har till tillräckligt med utrustning för att hantera olika typer av väder, såsom regn eller snö. Detta inkluderar till exempel snökedjor, regnkläder och varma kläder.
 7. Underhåll och reparation – Precis som med alla fordon är det viktigt att du ser till att din husbil är i god kondition. Se till att du har regelbunden service och underhåll, och att du tar hand om eventuella reparationer så snart som möjligt. Detta hjälper dig att undvika oväntade kostnader och problem under resan.

Slutsats av 7 viktigaste saker att tänka på som husbilsägare

Att äga och resa med en husbil kan vara en fantastisk upplevelse, men det finns också många saker att tänka på för att ha en säker och bekväm resa. Genom att planera och förbereda dig i förväg, tänka på säkerhet och underhåll, planera din ekonomi, välja lämpliga campingplatser och tänka på miljön och vädret, kan du minimera risken för problem och få ut det mesta av din husbilsresa.