5 viktiga punkter att kolla när du ska köpa en husbil


Listan över husbilslån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senaste 2023-10-03.
Husbilslån 2023:
Innehåller annonslänkar
Lendo husbilslån
  • Husbilslån utan kontantinsats: Ja!
  • Husbilslån med 20% kontantinsats: Nej!
  • Belopp: 10000kr - 600.000kr
  • Ränta: 2,95% - 29,95%
  • Löptid: 1år - 15år
  • Jämför upp till 40 lån till husbil
  • Funnits sedan 2007
Jämför husbilslån »

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6.90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-. Individuell ränta varierar. Uppdaterat 2021-03-11.


Att köpa en husbil kan vara en spännande upplevelse, men det är viktigt att vara noggrann i din research för att undvika potentiella problem och dyra misstag. Här är en guide om 5 viktiga punkter att kolla när du ska köpa en husbil:

Utrustning och funktioner

Se över vilken utrustning och funktioner husbilen har. Detta inkluderar bekvämligheter som kök, badrum, uppvärmning och luftkonditionering. Kontrollera att all utrustning fungerar korrekt och att det inte finns några tecken på slitage eller skador. Om du planerar att resa mycket i kalla klimat, se till att husbilen är välisolerad och har en effektiv värmesystem.

Väg- och totalvikt

Husbilens totalvikt och vägprestanda är viktiga faktorer att ta hänsyn till. En tyngre husbil kan vara svårare att manövrera och kan kräva ett högre körkortsbehörighet. Se till att du kontrollerar husbilens totalvikt och jämför det med ditt körkort och eventuella begränsningar. Kolla även husbilens vägprestanda och bränsleekonomi, så att du kan planera dina resor effektivt.

Pris och budget

Sätt upp en budget för ditt husbilköp och håll dig till den. Jämför priser på liknande husbilar och var beredd att förhandla med säljaren för att få bästa möjliga pris. Tänk på att det kan tillkomma kostnader som försäkring, skatt, och underhåll, så se till att dessa kostnader inkluderas i din budget.

Layout och utrymme

Varje husbil har en unik layout och utrymme, så det är viktigt att välja en modell som passar dina behov och livsstil. Fundera på hur många personer som kommer att använda husbilen, hur mycket förvaringsutrymme som behövs och vilken typ av sängarrangemang som passar bäst. Besök flera husbilar för att få en känsla av vilka layouter som passar dig bäst.

Skick och underhåll

Det är viktigt att undersöka husbilens skick och underhållshistorik. En välunderhållen husbil kommer att vara mer pålitlig och ha färre problem än en som inte skötts ordentligt. Be säljaren om underhållsprotokoll och servicehistorik. Om möjligt, överväg att anlita en professionell besiktningsman för att göra en grundlig kontroll av husbilen.

Sammanfattning av 5 viktiga punkter att kolla när du ska köpa en husbil

Genom att följa dessa 5 viktiga punkter när du ska köpa en husbil kan du göra en mer välgrundad beslut och hitta en husbil som passar dina behov och budget. Kom ihåg att ta dig tid att undersöka och jämföra olika alternativ innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Detta kommer att öka chansen att du blir nöjd med ditt köp och får en husbil som du kan njuta av under många år framöver.