5 punkter för dig som ska köpa en helt ny husbil


Listan över husbilslån är uppdaterad och hämtad från Svenska Lånenätverket senaste 2023-10-03.
Husbilslån 2023:
Innehåller annonslänkar
Lendo husbilslån
 • Husbilslån utan kontantinsats: Ja!
 • Husbilslån med 20% kontantinsats: Nej!
 • Belopp: 10000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 29,95%
 • Löptid: 1år - 15år
 • Jämför upp till 40 lån till husbil
 • Funnits sedan 2007
Jämför husbilslån »

Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 350 000:-, rörlig ränta 6.51%, uppläggningskostnad 350:-, aviavgift 29:-, ger en effektiv ränta på 6.90 %. Totalt belopp att återbetala 509 759:-. Månadskostnad 3 538:- fördelat på 144 avbetalningar. Räntekostnad + avgifter 159 759:-. Individuell ränta varierar. Uppdaterat 2021-03-11.


Här är en guide med fem punkter att tänka på när du ska köpa en helt ny husbil:

 1. Kvalitet och Tillverkare
 2. Budget och Finansiering
 3. Husbilens storlek och layout
 4. Funktioner och Bekvämligheter
 5. Försäkring och Underhåll

Låt oss nu gå igenom varje punkt mer i detalj:

Kvalitet och Tillverkare

Det är viktigt att undersöka tillverkaren och kvaliteten på husbilen du överväger. Läs recensioner, jämför olika märken och modeller, och prata med andra husbilsägare. Kolla också garantier och serviceavtal. Det kan vara en bra idé att besöka en husbilsmässa eller en återförsäljare för att se husbilen i person och få en känsla för dess kvalitet och konstruktion.

Budget och Finansiering

Det första steget när du planerar att köpa en husbil är att sätta en realistisk budget. Priset på en ny husbil kan variera kraftigt beroende på storlek, märke och extrafunktioner. Och glöm inte att ta med de löpande kostnaderna, såsom försäkring, service, skatt och bränslekostnader. Om du överväger finansiering, undersök olika lånealternativ och räntor för att hitta det mest fördelaktiga erbjudandet.

Husbilens storlek och layout

Storleken och layouten på din husbil bör matcha dina behov och livsstil. Om du planerar att resa mycket och länge, kanske du behöver mer utrymme och bekvämligheter. Tänk också på antalet personer som kommer att resa regelbundet i husbilen. Om du främst kommer att resa själv eller som ett par, kanske en mindre modell passar bäst. Tänk på hur du planerar att använda husbilen och vilken layout som skulle passa bäst för dessa ändamål.

Funktioner och Bekvämligheter

Modern teknik har gjort det möjligt för husbilar att vara utrustade med en mängd olika funktioner och bekvämligheter, från avancerade underhållningssystem till fullt utrustade kök och badrum. Men kom ihåg att mer funktioner oftast innebär en högre prislapp. Bestäm vilka funktioner som är mest viktiga för dig och vilka du kan kompromissa med.

Försäkring och Underhåll

Innan du köper en husbil, undersök vad försäkringen kommer att kosta och vad som krävs för underhåll och service. Försäkringskostnaden kan variera beroende på husbilens värde, storlek och ålder. Och kom ihåg att regelbundet underhåll är nödvändigt för att hålla husbilen i bra skick och behålla dess värde. Se till att du tar med dessa kostnader i din budget och att du är beredd att investera tid och pengar i att ta hand om din husbil.